Povodňové vody spôsobili škodu na cestách za vyše 3,5 milióna Sk

20.07.2005 Prešov

Prešov 20. júla (TASR) – Na vyše 3,5 milióna Sk odhaduje Správa a údržba ciest Prešovského samosprávneho kraja (SÚC PSK) škody, ktoré narobila povodeň ...
Prešov 20. júla (TASR) – Na vyše 3,5 milióna Sk odhaduje Správa a údržba ciest Prešovského samosprávneho kraja (SÚC PSK) škody, ktoré narobila povodeň v okrese Vranov nad Topľou v utorok 19. júla popoludní a večer. Riaditeľ Vladimír Kozák to povedal pre TASR po skončení dnešného zasadnutia dopravnej komisie PSK.

Prívalové vody najviac poškodili cestu I. triedy, vzali aj časť vozovky a sčasti zvyšok z nej v inkriminovanom úseku pri obci Bystré podmyli. Úsek je prejazdný, cestári ho zabezpečujú proti ďalšiemu poškodeniu. Kozák povedal, že je to síce cesta prvej triedy, ale SÚC PSK ju spravuje a udržiava na základe dohody. Povodeň poškodila aj cesty druhej a tretej triedy v obciach Petrovce (tu úsek dlhý až jeden km), Merník a Michalok. Pracovníci stredísk SÚC PSK majú v súvislosti s prietržou mračien v utorok 19. júla prácu ešte v katastri obcí Miková a Malá Poľana (okres Svidník), Široké, Fričovce, Lipovce, Bertotovce a Hermanovce (okres Prešov). Čistia vozovky od blata a iných naplavenín.
 

Vyberte región